Új MAGUS regény: Homokszem csupán

Címkék

…lectori salutem,

Új vállalkozásunk első kötete, az „Anyrok Alkonya” várhatóan május közepén érkezik a könyvesboltokba – ezzel egyidőben azonban már a megújult MAGUS második kötete felett zúgnak a nyomdagépek.

Aalish D’ mohlen neve nem ismeretlen az ynevi történetek kedvelői számára. A „Legendák és Enigmák” sikeres novellistája most egy hosszabb lélegzetű, mindvégig izgalmas regénnyel jelentkezik.

Celsior

(A képre kattintva megtekinthető a borító nagyobb felbontásban is)

* * *

„- Ki vagy te?- kérdezte újra olyan felhanggal, hogy a festett hajú férfi ajkai remegve megvonaglottak.
– Kráni gyermek – sziszegte – pyarroni fogoly, gorviki szolga, majd szökevény, később áruló, gyilkos, most hatalom.”

Egy férfi, mellkasa mélyén gleccserfehéren lobogó csillagfénnyel, és egy másik, aki hamis mara – sequorral öl.
Aalish D’ mohlen történetében egy drámai, utolsó vérig vívott párviadalt követhetünk nyomon a Taba el – Ibara sívó homokjától a Sheral égbenyúló gerincén át az Elátkozott Vidék pereméig – és még tovább.
A két férfi könyörtelen párharcába belekeveredik a pyarroni titkosszolgálat, Gorvik egyik legősibb fejvadászklánja, utóbb a rettegett Anat – Akhan is.
Aalish D’ mohlen ezúttal egy összecsapásokban és rejtélyekben bővelkedő regénnyel gazdagította Ynev krónikáit.

* * *

Aichont a tenyere alatt remegő talaj – mely úgy tűnt, belülről rázza – térítette magához. Kopott vaspatkó rúgott éles kőszilánkokat az arcába, szilaj fekete, csupa izom test táncolt közötte és a csillagos égbolt között. Egy halott aszisz zsoldos szétzúzott koponyája alól sűrű, sötét lé folyt a sziklarepedésekbe. Valaki ordított. Zengő, győzedelmes hang nyomta el az ordítást. Nyerítés.
Aichon egy pillanatig dermedten feküdt a toporzékoló paták között. Őt óvták ezek a paták, de könnyedén kárt is tehetnek benne. Gilbro kirúgott egy menekülő alak felé, majd visszazökkent. Aichon karjaival védte az arcát a záporozó kőszilánkok elől. Összehúzta magát, mikor a csatamén fürgén megfordult felette – s meg is rúgta -, hogy egy közelebb ólálkodó felé kapjon. Aichon kilesett a lábai közül, és látta az elf nőt harcolni három megtermett zsoldos gyűrűjében. A festett hajú férfi villámló tekintettel próbálta összefogni a csatamén váratlan feltűnésére szétszaladt harcosait. Aichon elvigyorodott. Felsandított a roppant ló hasára, megpillantotta a dülledt szemekben cikázó harciasságot, a lángként csapkodó vörös sörényt. Elszorult a torka a félelemtől.
– Gilbro! Gilbro! – szólongatta a felbőszült állatot. Gilbro megfeszülő testtel figyelt. Aichon a szeme sarkából látta, hogy ugyanígy figyel a sárga hajú férfi is, miközben lassan felemeli a kezét.. A mesterlövésznek int, s ezúttal Gilbro a cél. Nincs idő! Aichon rövid parancsszót kiáltott Gilbronak, majd feltérdelt, és kiperdült a ló hasa alól. Félkönyékkel a nyeregre támaszkodott – a másikkal még a kardját markolta -, és fellendült rá. Gilbro rakoncátlanul tiporva iramodott neki, Aichon kis híján lefordult róla.
Lelassult az idő, mégis minden olyan gyorsan történt.
Aichon a ló oldalán kapaszkodtában megperdítette a fejvadászkardot, hogy a hevederbe lökje, majd kínkeservesen feljebb húzta magát Gilbro hátára, közben egyfolytában beszélt az izgatott állathoz. Sikerült megkaparintania a kantárszárat, amely eddig szabadon hevert a ló nyakán. Közben látni vélte, hogy valahol a tagbaszakadt számszeríjász megigazítja vállán a súlyos célzófegyvert, és állát belesimítja a félholdalakú vájatba.
Gilbro ellenkezett, prüszkölve rántotta félre a fejét. Az istenekre! Aichon az elf nőre szegezte a tekintetét, aki hajladozó árnyék volt az otromba asziszok között. Gilbro, könyörgöm!
A mesterlövész hunyorogva próbálja befogni a célt, alig érzékelhető a mozdulat, amellyel követi. Arca kifejezéstelen, tartása magabiztos. Ujja a ravaszt cirógatja.
Gilbro végre engedelmeskedik, és faltörő lendülettel vágtat a harcolók közé. A zsoldosok, akik már megtapasztalták az éjfélszín csatamén természetét, ordítva ugranak szerteszét, a nő azonban a helyén marad. Megtörik kecses fegyverének íve a rémülettől. Nem sikolt, csak nagy szemei tágulnak még nagyobbra, ahogy a felé robogó csataménre mered. A robusztus paripa egyik pillanatról a másikra betölti az egész teret, tajték fröcsköl körülötte, fehéren világítanak dülledt szemei.
A számszeríjász ujja megállapodik a ravaszon, és rásimul.
Aichon megkapaszkodik, és lehajol a ló oldalán. Karját a nő felé nyújtja.
– Kapaszkodj! – üvölti teli torokból. Retteg, hogy a nő nem hallgat rá, retteg, hogy a nyílvessző talál. De nincs érkezése imádkozni.
A mesterlövész megnedvesíti az ajkát. A feketére edzett acélhegy célra állt.
A mesterlövész ujja elfehéredik, ahogy a ravaszra szorul, izmai megfeszülnek, szilárdan tartja a fegyvert.
A nő szerencsére nem tér ki, Aichon karja kemény ütődéssel rohan neki, és megragadja. Az elf még akkor sem sikolt, mikor kiröppen a talaj a lábai alól.
A platinakoronás férfi lerántja magasba tartott karját. Lőj!
Ugyanekkor halkan pendül a fegyverideg, és kiröppen a nyílvessző.
Aichon irtózatos erővel feljebb rántja magát a nővel a ló oldalán, és éles fordulóra kényszeríti Gilbrot.
A feketére edzett acélhegy szisszenve szeli a levegőt.
Gilbro felveti a pofáját, és éles kanyart vesz. Az acélhegy a farába csíp, alig sérti fel a húsát.
A csatamén nekivadulva meglódult, legázolt egy óvatlan asziszt, majd berobban a göcsörtös vadkörtefát övező bozótba.
Ágak roppantak, tépett levelek örvénylettek körülötte. Aichon és a nő próbálta védeni az arcát a gallyak és tövisek csapásai elől. Fülüket betöltötte a csörtetés zaja, mégis mindketten hallották a festett hajú férfi dühödt sikolyát.
Kibukkantak a bozót túloldalán, s még mindig hajszában felkaptattak egy kavicsos ösvényen, fel a hegynek. Mögöttük pergő törmelék nehezítette a hátránnyal induló üldözők dolgát. Aichon teljesen felhúzta a nőt a csatamén hátára, most már biztonságban ülnek. Arcát a hűvös éjszakai szélbe mártotta, és kitört belőle a harsány, győzelemittas nevetés. Eleven életörömmel teli hangja, messze mögötte maradt, és őrült gyűlöletet szított a mögötte maradt ragadozó csalódott dühéből.
A reggel lóháton, hegynek felfelé találta őket. Üldözőik elmaradtak valahol a sziklás vadonban, de Aichon nemigen hitte, hogy végleg. Gilbro megkönnyebbülten nyalogatta a harmatot a csomós fűről. A nő, akiről Aichon azt hitte, hogy már órákkal ezelőtt elszenderedett a háta mögött, váratlan elevenséggel megmoccant. Nem aludt az egy szemhunyásnyit sem. Üdén, akárha a reggeli testedző gyakorlatát végezné, lesiklott Gilbro hátáról, és nyújtózkodott. Aichon várakozásteljesen nézett le rá. A nő feltekintett, nagy, mandulavágású szemei világítottak az alattuk fáradtan sötétlő árkokban. Ezen kívül a kimerültség legapróbb jelét sem mutatta.
– Arel segítsen utadon, harcos! – mondta. Barátságos szavait meghazudtolta leplezetlen ellenszenve, és határtalan zárkózottsága.
– Sok szerencsét neked is, elf! – felelte Aichon szárazon.
– Nem vagyok elf, félelf vagyok. – Jégcsap csendülése a hangja. Szinte fenyegetőn meredt a férfira, aki egyszeriben megértette a nő ridegségének és zárkózottságának lényegét. Nem közvetlenül neki szól, hanem az egész világot fenyegeti. Minden bizonnyal azok közé tartozik, akik két ellentétes természetű nép korcsaiként idegennek érzik magukat mindenhol, olyannak, akiket megvetnek, kitagadnak a halandók s talán még az istenek is. Ezért hát védekezésképp gyűlöletből építenek maguk köré bástyát. Belőlük válnak adott helyzetben az igazság pártatlan bajnokai, avagy az árulás legaljasabb, lelkiismeretlen végrehajtói. Jobb távolságot tartani tőlük. Lehet, hogy ez a felismerés nyíltan telepedett Aichon arcára, mert a nő szó nélkül megperdült, és eltűnt a harmatos vadonban.
Hálás vagyok a segítségedért – gondolta Aichon -, de bízvást remélem, hogy többé nem látjuk egymást.
A sors – avagy az istenek – nem feltétlenül figyelmeznek a homokszemnyi halandók reményeire.

Utolsó hozzászólások   [Ugrás a fórumhoz]

    Vendég Anonymous

    2003-05-13 09:14:49

    Üdv mindenkinek!

     

    Első nekifutásra, igazán izgalmas az oldal regisztrációs és beléptető rendszere, nem sikerült rajta kiigazodnom, de sebaj ez már csak szakmai ártalom, de hogy miként kapcsolódik ez a fórumhoz azt nem tudom. :-)

     

    A habtestű-izomagyról a címlapon csak annyit, ha minden tökéletes lenne, vajon miről beszélgetnénk?

    Érdemes elolvasni a könyvet majd utána megpróbálni összekapcsolni a címlappal. Nem tudom, hogy milyen formában szeretné bárki is átélni, átérezni a könyv mondanivalóját a címlapról, ha magát a könyvet még nem olvasta. Ekkor vajon honnan a mennydörgő kecskecsapásból tudod, hogy a borító kapcsolódik avagy sem a tartalomhoz.

    Tele van a világ jövőbelátókkal, én is az vagyok, példul most látok egy hatalmas adag tejberizst amit perceken belül belepakolok a bendőmbe.

     

    A lógóhoz kapcsolódóan. Mikor először megnéztem a címlapot lila egyszál gőzfelhőm sem volt arról , hogy mit takar, de röpke egy ezred másodperccel később irtó élvezetben volt részem, mikor kódtörők ügyességét meghazudtolva egyetlen pillantásommal kiirtottam a titkosítást belőle és csodák csodájára összeállt előttem a MAGUS szócska. Ha a kódelmélet tanárom ezt látta volna tuti színjelessel áthajint a vizsgákon. Talán Én vagyok zseni, vagy mégis inkább olvasható a lógó? Ezt mindenki döntse el maga. Nekem mind a kettő megfelel :-)

     

    A vörös hajzuhataggal megáldott csávokám az össze-vissza kalimpáló kardjával (vagy lúdlábával) éppen úgy néz ki, mintha felém fordulva a kard tompább végével a szívemet célba véve a következőt sziszegné a fogai között:

     

    „- Maradj a csontos valagadon és kezdj el azonnal dolgozni, elegem van abból , hogy munkaidőben fórumokra firkangatsz!!!”

     

    Hoppá, üdv néked nagyfőnök …

     

    Back to the work …. mondá a kalóz és visszatér a fosztogatáshoz

     

    Nodir



    Vendég Anonymous

    2003-05-13 14:07:03

    Érdekesség a Fantasya Gáspár andrás fórumáról, egyenesen tőle. Most akkor mi is történik már megint?

    Big

     

    Alo,

    a kreatív stábok gőzerővel dolgoznak, a m.a.g.u.s. új motorja tesztelődik, az Anyrok alkonya tudtomal nyomdába került... az Imomi, az Árkádia és énköztem azonban a február végi bejelentés óta sincs érvényes megállapodás. Ami van (ígéretek és nyilvánvaló tőkehiány) mostanra úgy elmérgesítette az előbbi kettő viszonyát, hogy a következményekért nem vállalhatok felelősséget.

    Nagyon hittem Mr X kezdeményezésében (a jószándékát még most sem vonom kétségbe), de a tényeken ez sem változtat: tulajdonosváltással kapcsolatos kötlezettségeinek mindmáig nem tett eleget, és momentán az alkotók/közreműködők kontójára, az általuk megelőlegezett bizalmi tőkéből folytatja tevékenységét.

    A kialakult helyzetben elméletileg két, a gyakorlatban egyetlen választásom van. Ehelyütt csak az utóbbit adom közre: a hatáskörömbe tartozó szerzői jogok erejéig tovább támogatom a kreatív stábokat, és elfogadom az Ynev-jogok többségét birtokoló Árkádia döntését, ha a portfólióra új vevőt keres.

    Fentiek az Inomi Ksz2-re kötött szerződését jogilag nem, spirituálisan viszont annál inkább érintik.



    Herbie

    2003-05-13 14:26:48

    Ezt nyomatékosan NE ITT, ha lehet...

     

    ha feltétlen muszáj, akkor inkább itt:

    http://forum.rpg.hu/index.php?s=&act=S...t=1503&st=0



    Vendég Koga

    2003-05-18 18:44:17

    Üdv!

     

    Minő öröm, hogy MAX is megjelent, ezen a forumon, ezek szerint csak nem hiába irogatnak ide az emberek.:D

    Néhány magán vélemény:

    ÉN bevallom nem vagyok esztéta, sem szakértő, csak egy olvasó. Viszont tartom azt a véleményem, hogy a művészet lényege, hogy tetszen, vagy valamilyen célzott hatást érjen el. Ezáltal, hiába nézem meg, újra meg újra a logót, nekem, tehet nekem nem tetszik.

    Megjegyzem a régi sem jobb, de legalább fantasy "érzésü"

    Szerintem elgondolkodtató, hogy elég sokan gondolják mások is így.

    Én is csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy a regény a lényeg, de azért engedtessék meg, hogy megjegyezzem, a borító is RENGETEGET számít! Pont egy rajzoló/festő és még ki tudja mi minden müvész értheti ezt igazán.:) Egy jó borító nyomot hagy, kedvet csinál a könyvhöz...

     

    "Kard megint

    Hogy a Farkasének volna az etalon...srácok, ha az ma jönne ki, nagyon megkapnám a kardért..."

     

    Meg fogsz lepődni, de nem csak én gondolom úgy hogy ez volt az etalon. Persze ma már avítt lenne, de most direkt végignéztem az összes MAGUS könyvet és bízony most is azt gondolom, hogy a mai napig az a legjobb, egyébként a kard is király azon a képen.:)

     

    akkor is megkaptuk, egész addig, amíg a legokosabbakat jól el nem verték egy olyannal...

     

    Arról lemaradtam.:)))

     

    Hol tudom megnézni ezt a híres Futár képet, mert mostmár nagyon kiváncsi vagyok rá?

     

    Koga



    Vendég Koga

    2003-05-18 19:32:24

    Üdv!

     

    Megnéztem a futárt, tényleg jó kép, ilyet még sokat!:))

    Még egy megjegyzés az ütős borítokról. A Menedék borítója, olyannyíra tetszett, hogy egy ügyes kezű emberkével lefestettük, és bekeretezve, ki volt rakva a koliban!! Az igazira sajna nem tellene.:D( Azóta sem volt még egy ilyen hatásos borító, számomra, máig megvan az a kép. Jah a haveromnak szintén bekeretezve virít a falon!:)))

     

    Koga




belépés jelentkezz be    

Back to top button