Válasz az eszperente nemesnek

Címkék

Amennyiben a Thrillion Kincsei játékban már kaptál üzenetet az eszperente nemestől, úgy valószínűleg érteni fogod az alábbi levelet. Ha nem, akkor tekintsd egy egyszerű nyelvi játéknak… – BePe

A város utcáin sétálva észreveszed Negatort, amint bosszús arckifejezéssel, egy köteg papírral a kezében járkál és minden útjába eső ház falára egy lapot szegez fel. Odalépsz, és látod, hogy a következő nyílt levél áll a papiroson:

Cseppet sem kedves „kellemetlen nemes”!

E reggel, rejtekhelyemet felkeresve, szemem kerekre meredt, s teljesen lemerevedtem. Nem leltem szeretett fegyverem, rengeteg nehezen megszerzett delejes tekercsem, kedves lebernyegem.
„Ejnye, de kellemetlen. Esetleg elfelejthettem, mely helyet tettem meg rejtekhelyemnek? Nem, ez teljesen lehetetlen, ez nem eshetett meg.” – merengtem, s egyszerre egy tekercset leltem. Egy levelet, melyet egy nevezetes „kellemetlen nemes” szerkesztett, eszperente nyelven. Cseppet sem tetszett.
Te tetted ezt velem, te jellemtelen, megveszekedett egyed! Elcsented fegyverem, delejes tekercsem! Ezt megcselekedted, rendben. Nem tehettem ellene. De ne feledd: lelkem rettenetesen felhergelted! Megkereslek, rejtekedet felfedezem, megleplek s nem kegyelmezek neked. Rettenetes leszek! Lenyesem enyves kezedet, hetven veszett ebbel vetlek egy verembe. Seregem eledele leszel!

Rettegj! Ne feledd, megkereslek!

Utolsó hozzászólások   [Ugrás a fórumhoz]

    gerthan

    2003-03-18 14:25:31

    Ez persze kellemes lehet, nevetnem kell.

    Hehehehehe



    benjoyce

    2003-11-22 13:02:34

    NYehehehe.



    Olman

    2003-11-27 18:24:34

    Rettenetesen remek, de egyet elvetek (nem helyes e nyelvben merev keret):"mely helyet tettem meg rejtekhelyemnek"

    De emellett eszeveszetten megremegtette testemet.



    Vendég Hollócska

    2005-04-09 23:03:28

    Lmebeteg :)



    Vendég Nereida

    2006-03-19 00:08:20

    Nevetnem kell eme megveszekedett elmeveszettségen... mentem elvesztem eszemet... :)




belépés jelentkezz be    

Back to top button