Állatkert

Címkék

Nyugodtan feküdt a hasán. Lustán felkelt, megmozgatta elgémberedett izmait, majd ásított. Nem volt érdemes sietnie &#8211 hisz oly régóta fogoly volt. Tettetett dühvel merronat. Néha azt képzelte, hogy régi élete csak álom volt (az időérzéke teljesen cserbenhagyta), de ilyenkor mindig eszébe jutott, hogyan is került be gyűlöletes ketrecébe. Azok eljöttek érte. Ó, hogy gyűlölte és lenézte őket! Satnya, szőrtelen alakok. Azonban esélye sem volt ellenük. Maga se értette, hogyan, de egy pillanat alatt elkábították és ide hozták. Ebbe a ketrecbe.
Azonban azt leszámítva, hogy nem volt szabad, igazán nem volt oka panaszra : mindennap kapott enni, a ketrec is elég tág volt, sőt néha még társaságot is kapott : fajának egy kívánatos példányát. Persze azután mindig elvitték és rendszerint nem is látta többet. (Eleinte gondot okozott neki, hogy még közben is nézték, aztán megszokta ezt is, mint annyi mást.)

A legrosszabb az unalom volt. Eleinte jól szórakozott azon, hogy a lények bamba arckifejezését figyelte, de aztán erre is ráunt. Ilyenkor az egyetlen dolog, amit tehetett, az az elmékezés volt. Az emlékezés és a büszkeség. Mikor a maga ura volt, nem félt senkitől és semmitől, attól a perctől kezdve, hogy elhagyta az anyját. Hatalmas volt és erős, ám régi, feszes izomzata mára meggyengült. De még így is sokkal erősebb volt azoknál. Ó, ha csak egy kis időre kiszabadulhatna innen! Biztos volt benne, hogy párat meg tudna ölni, mielőtt azok ölik meg őt.

Mikor erre gondolt, különös módon elégedettség kerítette hatalmába. De az elégedettséget hamar felváltotta a féktelen düh és fejjel rohant neki a ketrecnek. Igy nem bánhatnak vele! Vele, aki egykor az erősek legerősebbike volt! Nem akadt riválisa, akit le ne győzőtt volna! Vele, aki egykor profi nehézsúlyú boxvilábajnok volt!!!

Utolsó hozzászólások   [Ugrás a fórumhoz]

    Samurai

    2002-03-26 11:55:10

    Ez az UFÓs dolog nekem is kimaradt. Talán a stanya, szőrtelen alakok (akiben én embereket véltem felfedezni)helyett lehettek volna részletesebb, ufósabb vonások. Amúgy érdekes.



    Vendég Isabella

    2002-03-26 14:32:08

    Az ufólények nekem se ugrottak be. De amíg ezt nem tudni, addig is jó az elgondolás, még akkor is jó, ha az olvasónak hiányzik valami - sőt. Utóbbi esetben rábízza az olvasó fantáziájára, hogy mit gondoljon róla.



    Bumbi

    2002-03-27 13:02:06

    Valahonnan mintha ismerős lenne a téma...

    ( Robur (nemtom melyik szám) A kilencedik bolygó titka)



    hayim

    2002-03-28 15:01:38

    Én is egy pillanatra Tyson-ra gondoltam :-). De szerintem nem rossz ez. Legalábbis színvonalasabb az rpg.hu novelláinak nagy részéhez képest. IMHO.



    Vendég szepi

    2002-03-28 17:28:05

    Hayim : köszi

     

    Bumbi : életemben 1db Roburt olvastam, még vagy 12 éves koromban. Én se tudom melyik számot olvashattam. De biztos pont azt, és ez a sztori megmaradt így tudat alatt 11 évig(szeretem Freud-ot), ami most napvilágra tört. De köszi az észrevételt




belépés jelentkezz be    

Back to top button