Élt vala egy zord lovag réges-régen – Ars Magica

Címkék

Írta: Kevin Hassal
Fordította: Éberen Őrködő

A lovag nagyon félt a haláltól. Piócákat használt, bábákat, jósokat és szerzeteseket alkalmazott, bárkit, aki meghosszabbíthatja életét, vagy tanácsot tud adni, hogyan maradjon sértetlen. Azonban ez sem volt elég. Egy téli éjszakán térden állva sötét esküt tett, hogy egész családját odaadja, ha meghosszabbodhat az élete.

&#8222Négy gyereked van és egy helyes feleséged.&#8221 &#8211 mondta egy hang az ajtó felől. &#8211 &#8222Az ő 5 életükért kapsz öt életet &#8211 ötször negyven évet. De fognod kell a kardod, és elmondanod a felette a szavakat, miket mondok Néked, és megölni őket a pengével&#8230&#8221
És a lovag fogta a kardot, elmondta a sötét szavakat és meggyilkolta három gyermekét és feleségét. Egy gyermek azonban felébredt a gyilkolás hangjaira és elmenekült.

A lovag felégette a majorságát, és elmenekült, de a káplánja üldözte őt. A felbőszült pap &#8211 utolérve a lovagot &#8211 magyarázatot követelt. A lovag kárörömmel nézte. Századokig fog élni, mondta. Beszélt a papnak az esküről, és a sötét imáról, amit a kard felett mondott el. A pap erre megátkozta a lovagot. Elmondta, hogy amíg az emberek emlékeznek nevére és szörnyű tettére, Isten ügyelni fog arra, hogy a lovag megbánja a gonosz paktumot. Amint ezeket a szavakat kimondta a pap, a lovag kővé vált.

A pap felvette a kardot a földről, és eltemette a közösség temploma alá. Öregkorában leírta a gyilkosságot &#8211 kihagyva a démoni részleteket, melyeket csak a saját naplójába jegyzett le &#8211, és elküldte az iratot a helyi monostorba. A saját naplóját a templomba falazták be az utasítására, amikor meghalt.
De semmi sem tart örökké. Az emberek elfeledkeztek a lovagról, és csak a dokumentum emlékeztetett a lovag nevére. A monostorra nehéz napok jártak (pénzre volt szüksége, kirabolták, stb.), így az irományok nagy része egy conventus kezére jutott.
160 évvel később a conventus könyvtársegédje javított egy könyvet, kicserélte a borítóját. Új borítónak egy kopott régi pergament használt fel (valami régi történet egy gyilkosról, ami senkit sem érdekel már&#8230), a maradékokat megsemmisítve.
A következő reggel a kőlovag &#8211 ami még mindig a helyén állt &#8211 eltűnt.

Egy
A mágusok esetleg érdeklődhetnek a kőszobor eltűnése miatt, de valószínűleg észre sem veszik. (Valaki emlékezhet, hogy egy helyi legendával hozza kapcsolatba a lovagot, aki kövé vált, mert megölte a családját, és emlékezhet valami régi szövegre a könyvtárban&#8230 és megtalálhatja a könyvtársegédet is&#8230)

Kettő
A lovag (harcos lévén nem tudott jobbat kitalálni) egy kis rablócsapatot szedett össze. Utazókat fosztottak ki (talán egy fegyvertelen bajtársat a conventusból), és egy éjszaka betörtek a templomba, és felásták a padló egy részét (visszaszerezni a kardot). Talán néhány grogot is megkötöztek, akik a banditákat akarták feltartóztatni, de mágust még nem inzultáltak.

Három
A lovag, megtudva, hogy a meghosszabbított élete mindjárt lejár (négyszer 40 év az 160 év), a megmenekült gyermeke leszármazottai után eredt, hogy megölve őket megkapja az utolsó 40 évét (ezért lopta vissza a kardot). Mivel a családjának a férfi leszármazottai mind különleges anyajegyet viseltek, a banditák ilyen anyajegyű emberek után érdeklődtek &#8211 és ilyen ember lehet a mesélő döntése szerint egy bajtárs, egy grog vagy csak egy ártalmatlan helyi illető. Következik egy kísérlet a lovag utolsó leszármazottjának megölésére vagy elfogására, és ha helyi az illető, akkor a helyiek kérik a mágusok segítségét. A mágusok mindenképpen érintettek lesznek innentől kezdve. Hogy mi történt, azt meg lehet tudni a templomba befalazott naplóból (egy sima templomi bejegyzés is utalhat a befalazásra), de egy angyal vigyáz rá, mióta az tartalmazza a lovag démoni imáját. Ezért egy hang figyelmeztet: pokoli erők tartják életben a lovagot a paktum idejére, de mivel a kardja a saját családja meggyilkolására van elbűvölve, elpusztíthatja őt. (A játék nyelvére lefordítva a lovag másodpercenként regenerál egy egészség szintet, és nagy mágikus ellenállása van, de nem tudja a saját kardja által okozott sebzést begyógyulni.)
Ha a mágusok nem fordulnak szembe a lovaggal, a rablóbanda növekedni fog. Erőforrásokat gyűjt (kaja, fegyver, pénz) a helyi nemesektől és földtulajdonosoktól (a conventustól is), és ha sikerül megölnie az utódját, közel sebezhetetlen lesz a következő 40 évre. Ha nem sikerül megölnie a leszármazottját, akkor elkezd megint öregedni (és elveszíti regeneráló képességét) egy éven belül (kb. ötvenes éveiben járhat).

Utolsó hozzászólások   [Ugrás a fórumhoz]

    Vendég xhuljano

    2001-12-18 01:05:00

    Hm... Érdekes! Fölöttéb érdekes...



    Vendég Anonymous

    2001-12-18 13:10:35

    Egynek nem rossz!



    Vendég Anonymous

    2001-12-27 11:15:54

    Az alapötlet jónak mondható, de a kaland levezetése szokvá-nyos (szerezdd meg, öld meg különben tól késő)



    Vendég a.b.y.s.s.

    2002-04-08 02:22:04

    Az alap koncepció egész érdekes,de nincs benne elég váratlan dolog(mondjuk az az ötlet az anyajegyes játékossal nem rossz).Meg hogy egy lovag piti rablókkal állna össze...

    Elég egy síkú a sztori menete.




belépés jelentkezz be    

Back to top button